Hjelp til jordskjelvofre i Iran

Ny Start i Øst/Ting og Tøy har bevilget 40 000 norske kroner til jordskjelvofre i den kurdiske delen av Iran. Pengene går direkte til våre samarbeidspartnere i området som skal bruke dem til å kjøpe inn ulltepper, varme klær for barna, varmeovner og selvsagt mat. Det er minusgrader i området og folk må bo i telt på grunn av de mange etterskjelv som kan føre til at mange hus som fortsatt står, også faller sammen. Det er minst 500 mennesker som er drept, og mange tusen skadet, til dels hardt. Skjelvet har rammet det kurdiske området i Iran særlig hardt, men det har også skadet og drept mange mennesker på den irakiske siden av grensen. (Se bilder til høyre)
- Kjøper du - så hjelper du!

– Store ringvirkninger


”Jeg har lyst til å gi en liten oppsummering av ringvirkningene dere har skapt med de fire årlige trailerlassene til Bulgaria. De er betydelige. Bulgaria, landet beskrives som EUs fattigste og også som et av de mest korrupte. Stefan Kocev driver en rekke gjenbruksbutikker flere steder som selger det meste av det dere sender.

Bulgaria

- Først, men ikke minst har dere vært med på å opprettholde mellom 50 og 60 arbeidsplasser i Bulgaria, i et land med over 50 prosent arbeidsledighet flere steder. Dette gir også svært billige klær, sko og annet til mange fattige familier.

- Bedriften som Stefan leder, har vært sentral i å finansiere et nytt kirkebygg til den største frimenigheten i Gabrovo. Menigheten eier bygget selv og kan nå lettere utvikle menighetens aktiviteter

- Han har sponset en rekke prosjekter til misjonsorganisasjon Youth with a Mission, denne organisasjonen støtter Ny Start i Øst i flere land i Øst-Europa.

- Han har kunnet sponse flere av mine misjonsreiser på Nordkalotten, til Russland, til Asia og Afrika. Fra midlene som Stefan sender fra salg av klær, får vi disponere 90 000 kroner hvert år.

- Jeg ønsker dere skal vite at tjenesten som alle i Ny Start i Øst er med på, gir veldig mange velsignelser som vi merker i vår daglige misjonstjeneste.”

Leif Braathen

Samarbeidspartner, Bulgaria

BILDET: Hverdagen i Bulgaria, Europas mest korrupte land, er preget av stor arbeidsledighet og sosial uro.