Hjelp til jordskjelvofre i Iran

Ny Start i Øst/Ting og Tøy har bevilget 40 000 norske kroner til jordskjelvofre i den kurdiske delen av Iran. Pengene går direkte til våre samarbeidspartnere i området som skal bruke dem til å kjøpe inn ulltepper, varme klær for barna, varmeovner og selvsagt mat. Det er minusgrader i området og folk må bo i telt på grunn av de mange etterskjelv som kan føre til at mange hus som fortsatt står, også faller sammen. Det er minst 500 mennesker som er drept, og mange tusen skadet, til dels hardt. Skjelvet har rammet det kurdiske området i Iran særlig hardt, men det har også skadet og drept mange mennesker på den irakiske siden av grensen. (Se bilder til høyre)
- Kjøper du - så hjelper du!

lillehammer1 webLillehammer-butikken i dag. Den ligger i Storgata 170, (inngang fra Fåberggata) 2615  LillehammerDen første Ting og Tøy-butikken startet på Lillehammer i 1994.

Siden den gang har det blitt flere og vi har nå tilsammen 9 butikker.

Hovedmottak og administrasjon er i Roald Amundsensvei 1 på Gjøvik.

Du støtter en nøysom og miljøvennlig livstil dersom du benytter deg av våre Ting og Tøy-butikker.
Her tar vi imot klær til Øst-Europa og selger klær, møbler, bruks- og pyntegjenstander og annet.
Ved å gi oss av dine brukte ting sparer du samtidig miljøet.

Vi ber om at det som leveres er helt og rent og av rimelig god kvalitet.

Pengene som kommer inn fra salget i våre Ting og Tøybutikker går til drift av virksomheten, til leie av lokaler, strøm, telefon og annet som har med driften av organisasjonen. De siste to år har vi brukt over 2,5 millioner av disse pengene til å støtte arbeidet blant vanskeligstilte og handikappede i flere land i Øst-Europa, men selvsagt og først og fremst til våre hjelpetransporter østover.

Butikk2Vi har formidlet penger til ulike andre formål som barnehjem, hjelp til gatebarn, hjelp til opprettelse av arbeidsplasser, til funksjonshemmede og til ferie og fritidssentra.

Det meste av klærne gir våre partnere bort. I noen land tillater vi at noe selges for en lav sum. Mange mennesker har ikke råd til nye klær, men kan betale en liten sum for brukte, For mange gir dette også større verdighet enn ved å ta i mot klær gratis.

Mange kan få et bedre liv dersom vi gir litt av vår overflod!

Her finner du en oversikt over butikkene våre