Flere tusen barn og unge får støtte til ferie

Vi gir støtte til menigheter og organisasjoner i flere land slik at fattige barn og unge kan få et ferieopphold. Det er ikke alltid førsteklasses bekvemmeligheter, slik svært mange kanskje er vant til her på velstands-berget, men poenget er at de kan komme seg vekk en stund, få oppleve fellesskap, særlig i kristne omgivelser der også forkynnelse av evangeliet har en viktig plass.
Det gjelder i land som Latvia, Ukraina, Estland og Kirgisistan. Særlig har vi lagt vekt på å gi muligheter vi våre samarbeidspartnere til at også funksjonshemmede kan få oppleve dette. Det krever noe mer ressurser, men viktig at ikke de aller minste blir fullstendig oversett.

Rekordmange hjelpesendinger.
200 tonn!

I løpet av første halvår har Ny Start i Øst/Ting og Tøy sendt av gårde rekordmange hjelpesendinger. 20 fullastede trailere, med til sammen rundt 200 tonn, er sendt ut fra vårt lager i Hunndalen, Gjøvik.

Mottakerne er de tre baltiske land, Estland, Latvia og Litauen foruten Romania, Ukraina, Bulgaria og Albania.

Det er for eksempel sendt 2 trailere til sammen 20 tonn til Korca, Albania. Svært mange fattige mennesker som får hjelp via vår samarbeidspartner, menigheten «Mercy without limits».
Her har vi også opprettet et nytt forsamlingssted med kjøkken der det daglig skal lages og serveres mat til rundt 150 mennesker. Her pågår også et godt samarbeid med kommunen og sosialsjefen som gir menigheten en liste over de som har størst behov, både for tildeling av hjelpesendinger, men også for matservering. Byen har nettopp vært rammet av et mindre jordskjelv, heldigvis uten at menneskeliv er gått tapt. Menigheten har fordelt ut utstyr fra oss til noen av dem som har vært hardest rammet.

lillehammer1 webLillehammer-butikken i dag. Den ligger i Storgata 170, (inngang fra Fåberggata) 2615  LillehammerDen første Ting og Tøy-butikken startet på Lillehammer i 1994.

Siden den gang har det blitt flere og vi har nå tilsammen 9 butikker.

Hovedmottak og administrasjon er i Roald Amundsensvei 1 på Gjøvik.

Du støtter en nøysom og miljøvennlig livstil dersom du benytter deg av våre Ting og Tøy-butikker.
Her tar vi imot klær til Øst-Europa og selger klær, møbler, bruks- og pyntegjenstander og annet.
Ved å gi oss av dine brukte ting sparer du samtidig miljøet.

Vi ber om at det som leveres er helt og rent og av rimelig god kvalitet.

Pengene som kommer inn fra salget i våre Ting og Tøybutikker går til drift av virksomheten, til leie av lokaler, strøm, telefon og annet som har med driften av organisasjonen. De siste to år har vi brukt over 2,5 millioner av disse pengene til å støtte arbeidet blant vanskeligstilte og handikappede i flere land i Øst-Europa, men selvsagt og først og fremst til våre hjelpetransporter østover.

Butikk2Vi har formidlet penger til ulike andre formål som barnehjem, hjelp til gatebarn, hjelp til opprettelse av arbeidsplasser, til funksjonshemmede og til ferie og fritidssentra.

Det meste av klærne gir våre partnere bort. I noen land tillater vi at noe selges for en lav sum. Mange mennesker har ikke råd til nye klær, men kan betale en liten sum for brukte, For mange gir dette også større verdighet enn ved å ta i mot klær gratis.

Mange kan få et bedre liv dersom vi gir litt av vår overflod!

Her finner du en oversikt over butikkene våre